Böcker.

Svenska Öl i köket, år 2000. Av Stefan Bjur Torstensson, Daniel Broberg och Otto Lundell. Utsedd till Årets bästa dryckesbok.

Mat för Gudar, mat från Beirut Café, Wahlström & Widstrands förlag. Form av Donald Boström och Ola Svenre. Vinnare i kategorin Etniska böcker vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2003. Nominerad i tre kategorier vid Gourmand World Cookbook Awards i Barcelona, feb 2004 där den erhöll hedersomnämnanden i kategorierna Bästa Medelhavsmat och Bästa Foto.

Lilla lunchlådan, Ordupplaget. Av Annika Triberg och Liselotte Forslin samt formgiven av Jonna Olsson. Vann kategorin Vardagsmåltider vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2003. Nominerad för Bästa Foto och Bästa Vardagsmat vid Gourmand World Cookbook Awards i Barcelona februari 2004. Den fick hedersomnämnande för Bästa Foto.

Till bords med Saltöborna, Wahlström & Widstrand 2006. Bygger på Viveca Lärns böcker från Göteborgs skärgård. Maten stylad av Liselotte Forslin.

Sjökrogar, av Gunnar Ohrlander. Ordupplaget 2005. Strandhugg på härliga värdshus och krogar i Stockholms skärgård.Uppdatering av tidigare utgåva. Prisbelönad i tävlingen Sveriges bästa måltidslitteratur.

Snabb Sund Mat. Prisma 2005. Med mat av Gert Klötzke och Mathias Herlev Hansson från Svenska Kocklandslaget. Formgiven av Donald Boström och Ola Svenre.

Smörgåsbord av Gert Klötzke, Niclas Wahlström och Donald Boström. Max Ström Förlag 2009. Vald till bästa svenska bok i kategorierna Bästa Chef bok och Bästa Innovativa bok 2009 . Erhöll andra pris i Gourmand World Cookbook Awards 2010 i Paris i kategorin Bästa Innovativa kokbok. Finns också i engelsk upplaga.

Nyanser av nyttigt, på förlaget Kraft & Kultur 2009. Av Pierre Hanell och Jan-Erik Holtter.

Kung i Köket, utgiven av och med Svenska Kocklandslaget 2010. Formgiven av Linda Grönqvist Elverstig och med copy av Fredrik Danneman. Båda från Food & Friends. Erhöll pris som bästa bok i kategorin Underhållande Kokböcker 2010. Tävlade om titeln i Gourmand World Cookbook Awards i Paris 2011.

Mitt Matrike, utgiven av KC Wallberg 2013. Formgiven av Urban Gyllström. KC berättar om sin matfilosofi, som han har byggt upp sedan han var barn då han smet iväg till mormor för att baka syltkakor. Diplom i Årets Svenska Måltidslitteratur 2013.

Bra kött, från nos till svans. Köttkokbok med Gert Klötzke och Niclas Wahlström. Bonnier Fakta. Boken är en bibel för köttälskare med recept och styckningsinformation etc. Utgivnen under hösten 2014 och belönad i kategorin Bästa Grundkokbok i tävlingen Årets Bästa Svenska Måltidslitteratur.

Soppor & Bröd. En bok där titeln klart avslöjar innehållet. Av Gert Klötzke och Magnus Johansson. 2016 utsedd till bästa bok i kategorien Vardagsmåltider i Måltidsakademiens årliga tävling. Form av Patric Leo och förlag Max Ström.

LCHF, fortsättningen med LCHF-kost för hjärtat. Producerad och utgiven under 2016. Av Gun-Marie Nachtnebel och form av Anna Gunneström. Apelfeldts Förlag. FÖR DEN BOKEN ERHÖLL JAG GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARD FÖR BÄSTA KOKBOKSFOTOGRAFI 2016.

Kocken och dietisten. En digital kokbok av Fredrik Andersson och Karoline Pettersson. 2020. Boken tilldelades ett första pris vid Gourmand Awards i Umeå 2022 i kategorin digitala kokböcker. Den finns också i en liten tryckt upplaga.

Det vilda smörgåsbordet. Kokbok 2023 med Gert Klötzke och Niclas Wahlström på Max Ström Förlag. Vinnare av Måltidsakademins pris 2023 i kategorin: ”À la Carte – Best Chef Books” samt3:e plats i Gourmand Cookbook Awards 2023 i kategorin Best Photography! ( De 4 främsta har rätten at kalla sig Best in the World.)